Espanjan sota, dekolonisaation sota (josta Algeria oli merkittävin, meille ranska), Libanon, (ent. Jugoslavia), Tšetšenia, Syyria, Ukraina… Meillä on runsas ja yksityiskohtainen dokumenttipohja sisällissodan mekaniikan analysointiin sen alusta aseelliseen yhteenottoon. Aiomme tarkoituksella sulkea dekolonisointisodat tästä artikkelista (kiinnostamme lukua "älykkyys ja rakenteiden tunkeutuminen") ja keskitymme päähenkilöiden palautteeseen (leiristä riippumatta, olennainen osa "kokemus" ja menetelmä, jota käytetään tällaisen ongelman voittamiseen tai kiertämiseen). Kaikki sisällissodat eivät ole samankaltaisia, mutta kaikilla on yksi tai useampia yhteisiä kohtia, kun on kyse vaiheista, jotka johtavat normaalin romahtamiseen koko kansallisella alueella tai sen osalla - käsittelemättä konfliktiin johtavaa syytä tai syitä:

 

 • Pula nopeasti olennaiset tuotteet (lääkkeet, vesi, ruoka, polttoaine ...) - erityisesti suurissa kaupunkikeskuksissa veden ja elintarvikkeiden osalta
 • Lähes välitön "mustien" markkinoiden toteuttaminen - pulan suora seuraus
 • Ennusteiden merkittävä kasvu, mukaan lukien raiskaus
 • Kuolleisuuden merkittävä kasvu - lukuun ottamatta sota- tai saalistustoimenpiteitä - heikoimmat (suunnilleen imeväiset, lapset, vanhukset ja sairaat), ja pääasiallisia syitä ovat ruuan, hoidon, lämmityksen tai lääkintähenkilöstön puutteet
 • Jatkuva ja jatkuva romahdus valtion tai palvelurakenteet (poliisi, nesteen huolto, viestintä, logistiikan toimitusketju, helpotus ...)
 • Vyöhykkeiden haltuunotto (alueiden) määrittelemät ryhmät, jotka kehittävät siellä saalistuksen muodostaakseen "vallan" muodon - samoin perustein kuin keskiajalla valloitus
 • Elpyminen, pell-mell, uskonnolliset, yhteisölliset tai yhteisön sisäiset yhteenotot ja miliisit, jotka ovat enemmän tai vähemmän muodostuneita, enemmän tai vähemmän hierarkkisia ja enemmän tai vähemmän alkoholittomia.
 • Infektioiden uusiutuminen ja sairaudet, jotka olivat aiemmin hallittuja tai lähes tuntemattomia konfliktialueella - huonojen terveysolosuhteiden ja huonojen terveyspalvelujen vuoksi.

Kohottava todistus (Kehotan teitä lukemaan sen huolellisesti) muukalaisesta entisen Jugoslavian sisällissodan aikana, joka asuu kaupunkialueella (blogin "Survivalistinen" ansiosta).

Huomaan että "laukaisevassa" vaiheessa, vaikka avoin vastakkainasettelu olisi alkanut, sotaajilla ei ole merkittäviä taisteluresursseja. Harva aseita (ja vielä vähemmän ampumatarvikkeita), rajoitetut viestintävälineet (erityisesti matkapuhelinverkkojen ja Internetin "leikkaaminen") ja mahdottomuus tunnistaa kunkin osallistujan "leiri". Silmiinpistävää on myös kansalaisyhteiskunnan kulku, joka koostuu klaaneista (perheistä, perheryhmistä tai ystävistä), jotka yrittävät selviytyä eristyksissä ja omin keinoin. Tässä vaiheessa, jossa logistiikkaverkostot romahtavat ja teollisuuden kapasiteetti vähenee hyvin, tilanne - etenkin kaupunkialueilla, jotka ovat hyvin riippuvaisia ​​sen toimitusketjusta - on siviilien (siviilien, joista on tullut taistelijoita) tilanne ), ja inhimilliset menetykset ovat merkittäviä etenkin jo haavoittuvassa väestössä (vanhukset, pikkulapset, köyhimmät, kroonisesti sairaat jne.). SEN TÄRKEÄÄ - JA KAIKKIEN VASTUU - ON VARAUKSIA JA Piilotettu varastoimaan ja säilyttämään niitä.

Melko nopeasti (muutamassa viikossa) toimitusverkot - rikolliset tai ei - tulevat toimittamaan taisteluvälineitä (kevyitä aseita, ammuksia, optiikkaa, mutta myös raskaampia keinoja) eri taisteluosastoille joko tunnistettujen alueiden kautta, jotka mahdollistavat yhteyden rajoilla (meritse, maanteitse tai lentäen) tai ryöstämällä järjestelmällisesti alueella olevia kantoja. Taisteluvälineiden lisäksi (vanhasta radiopuhelimesta ampujien kokoamiin ammuksiin, salakuljetusvälineisiin jne.) Rinnakkaismarkkinat tarjoavat - ilmeisesti erittäin korkean inflaation myötä - perustarvikkeet (lääkkeet, ruoka, pullotettua vettä, polttoainetta, lääketieteellisiä laitteita, polttopuita), jolloin valuutan vaihtokurssi ei ole kansallinen valuutta, vaan joko tavallinen varavaluutta (dollaria, euroa ...) tai vaihtokauppa tai jalometallit (kupari, kulta ja hopea).

Siksi on tarpeen toteuttaa (se on loogista, mutta se menee paremmin sanomalla) kuusi elementtiä AVANT joutua kohtaamaan tämäntyyppiset tilanteet - TÄTÄ HUOMAUTTAA, ETTÄ ENSIMMÄISESTÄ KOHTA KAIKKI MUUT:

 1. Määrittele yleiset strategiset tavoitteet (teemme lyhenteen yksinkertaisuudesta: OSG). Mitä haluat harkitessasi - ja sinulla on PRAGMAATTINEN näkemys, joka lähtee tunteista ja ideologisista näkökohdista, mutta perustuu yksinomaan todelliseen - tilanteesi? Asemasi heikkona, huonosti varustelluna ja huonosti koulutettuna hävittäjänä määritelmän mukaan (lyhyesti sanottuna olet aasikammio kukon, veitsen ja suuremman tai pienemmän ryhmän vastuulla) pitäisi johtaa yksinkertaiseen strategiaan: säilyttää rakkaidesi elämää kaikin keinoin. Tällä hetkellä ja tilanteesi myönteisen kehityksen puuttuessa, käyttäytymisesi kaikilla osa-alueilla sallii selviytymisen. Se on sinun ainoa GSO. Toiseksi, ja jos olet vielä elossa, on aika harkita tilanteen vakauttamista ja parantamista (maantieteellinen, sosiaalinen ja tuotanto). Tämä selviytymistavoite on myös tietoisuus: Et ole SOTILA, integroitu jäsenneltyyn kokonaisuuteen, vaan "päällikkö", "soturi", joka on jätetty itsellesi vihamielisessä ympäristössä. Päätöksillä tehdään ero vaimojen, lastesi ja yleisemmin "maailman" elämän ja kuoleman välillä.
 1. Ralli ympärilläsi henkilöresursseja (taidot yleensä), jotka ovat välttämättömiä tavoitteesi onnistumiselle ottaen huomioon ihmisen affiniteetit (luonnollisesti) ja olennainen tarve: lääketieteellinen. Pyydä lääkärin kanssa tai, jos sitä ei ole, sairaanhoitaja, on erittäin arvokas - toisaalta siksi, että se voi tarjota hoitoa - hätä- tai tavanomaisempaa - ja toisaalta, koska se voi kouluttaa ryhmän muita jäseniä hoidossa, jota tarjotaan hätätilanteessa. Samoin se pystyy määrittelemään hygieniaprotokollan sellaisissa elinolosuhteissa, jotka välttämättä edistävät sairauksia ja niiden leviämistä ryhmän sisällä, määrittelemään logistisen tarpeen (lääkitys, avustustuotteet ja pakkaukset loukkaantuneelle jne.) Ja tarjoamaan elintarvikkeiden ja vesivarantojen terveydentilan valvonta - niin tiukka kuin mahdollista. Jokaisella miehellä (ja naisella) ja taistelija-aseman lisäksi - mieluiten kaikkien ryhmän jäsenten on kyettävä käyttämään aseita ja osallistumaan aktiivisesti taisteluun - on lääkärin lisäksi pätevyys (sähköasentaja, talonpoika, mekaanikko ...), joka on hänelle ainutlaatuinen. Sinun ei tarvitse savuista konsulttia tai ”asiantuntijaa”, mutta tietotaito, joka varmistaa kaikkien selviytymisen ja mukavuuden sekä teknisen ”paremmuuden” vihollisen suhteen (yhtä paljon kuin tekeminen voi) ympäristössäsi. Taitojen ja tietojen jakaminen on maksimoitava miesten monipuolisuuden parantamiseksi - taistelevalla talonpoikalla on enemmän arvoa kuin pelkäävällä TV-isäntällä.
 1. Henkinen, fyysinen ja tekninen valmistelu. On selvää, että tämä valmistelu on tehtävä kaikkien maailman armeijoiden standardimoduulien mukaan - sinun on vain siirryttävä Internetiin saadaksesi pääsy erittäin laajaan dokumenttikokoelmaan (englanniksi, ranskaksi, venäjäksi ...) kaikista laadukas sotilaskoulutus, perustason teknisestä. Ranskalaisille puhujille on joukko omistettuja asiakirjoja (hyvin harkittuja, hyvin suunniteltuja ja melko säännöllisesti päivitettäviä), jotka ovat kirjoittaneet Ranskan armeijan eri esikunnat ja yksiköt:
  1. TTA (sympaattinen lyhenne teknisille kaikille aseille - ase) ymmärretään hävittäjän, jalkaväen, ratsuväen, neroen ... kuuluvan taistelijan, joka koostuu sarjasta varusteita, lautasia ja tomeja (niitä on useita kymmeniä, joita minä joita ei ole lainattu täällä, mutta jotka löydät enemmän tai vähemmän helposti Internetistä) kuvailemaan kaikkia kurinpidon ”sotilaallisen elämän” näkökohtia NRBC: n torjunnassa. Kaikki TTA-sopimukset edustavat liian suurta määrää - ja joskus epäolennaisia ​​siviilitaistelijan tapauksessa -, mutta muistamme:
   1. 150 TTA (joka tekee 21-määriä ...) ja jonka etuna on, että kuvataan valikon mukaan yleinen sotilaskoulutus, tietotaidot ja aliupseerin taidot. Tarjoan heille täällä (paitsi XXI OSASTO, jonka otsikko on ”Merentakaiset ja ulkomailla”) 2001-versiossa (ja joillekin levyille ennen 2001: ää). 2006: stä ja 2012: stä on ”päivitetty” versio - ehkä vielä uudempi, aion asettaa ne saataville mahdollisimman pian.
    1. TTA150 OSASTO 1 - YLEISET MILITARISET TIEDOT
    2. TTA150 OSASTO 2 - KÄSITTELY PÄIVÄÄN ELÄMÄÄN
    3. TTA150 OSASTO 3 - TRAINERIN Rooli
    4. TTA150 OSASTO 4 - COMBATIN SUORITTAMINEN OPEN MEDIA (2012 VERSION)
    5. TTA150 OSASTO 5 - PALVELU MAAILMASSA
    6. TTA150 OSASTO 6 - TIEDOT
    7. TTA150 OSASTO 7 - SHOOTING ja SHOOTING
    8. TTA150 OSASTO 8 - TRANSMISSIONS
    9. TTA150 OSASTO 9 - TOPOGRAFIA JA HUOMAUTUS
    10. TTA150 OSASTO 10 - MINES JA RÄJÄHDYT
    11. TTA150 OSASTO 11 - ALAN JÄRJESTÄMINEN - VAKAUTUMINEN
    12. TTA150 OSASTO 12 - CBRN DEFENSE
    13. TTA150 OSASTO 13 - HYGIENIA JA ENSIAPU
    14. TTA150 OSASTO 14 - SÄHKÖISET JA SPORTISET FYSIKAALISET KOULUTUKSET
    15. TTA150 OSASTO 15 - ASENNON TIEDOT JA KUNNOSSAPITO
    16. TTA150 OSASTO 16 - SIIRTYMÄLAITTEIDEN TIETOJA JA HUOLTO
    17. TTA150 OSASTO 17 - MUIDEN MATERIAALIEN TIETOJA JA HUOLTO
    18. TTA150 OSASTO 18 - AUTOMAATTINEN LAITTEIDEN HUOLTO JA TÄYTÄNTÖÖNPANO
    19. TTA150 OSASTO 19 - PALONTORJUNTATOIMENPITEET JA PALONTORJUNTATOIMENPITEET
    20. TTA150 OSASTO 20 - MILITARY CORRESPONDENCE
   2. 117 TTA (Väliaikaiset ohjeet psykologisen aseen käytölle), propaganda ja vastapropaganda, psykologian käyttö kansallisella alueella ja sodan aikana ... Lyhyesti sanottuna pieni käsikirja "saastuttaa" vihollisen hengen, tue omasi moraalia ja suunnata liittolaisten tai "neutraalien" mielialaa. Saatavana täältä.
  2. DIA (armeijoiden välinen oppi), CIA (armeijoiden väliset käsitteet) tai PIA (armeijoiden väliset julkaisut) kiehtovat. Nämä paperit määrittelevät joukon teknisiä kohtia, esittelevät taktisia näkökulmia tai jopa määrittävät protokollia, kun NRBC taistelee, ylläpitäen järjestystä ... Löydät ne Internetistä - Ehdotan teille CICDE: n julkaisemaa julkaisua: CPM n ° 51, asevoimat ja kaupunki
 1. Erityinen logistiikka (kaikki taisteluun ja selviytymiseen tarvittavat materiaalit ja hyödykkeet) ja ajatellut:
  1. Ryhmän koko (mukaan lukien ryhmän haavoittuvimmat ryhmät, vanhat, hyvin pienet, sairaat ja ottaen huomioon miesten ja naisten fysiologiset erot).
  2. Aluetyyppi, jolla toimit (kaupunki, lähiö, maaseutu jne.) Ja sen maantieteelliset erityispiirteet (meri, vuori, tavallinen jne.).
  3. Kykysi uudelleensijoittamiseen tai päinvastoin pulaan liittyviin rajoituksiin (mukaan lukien ammukset, polttoaine, akut, sähkö, ruoka ja juomavesi) - muista, että pula vähentää väistämättä kykysi liikkua ja toimia.
  4. Erityiset riskit (NRBC, teollisuusonnettomuudet tai iskut, jotka aiheuttavat laajamittaisen pilaantumisen jne.) Otetaan huomioon. Vaikka sinulla ei olisi tarvittavaa budjettia tämän tyyppisten uhkien käsittelemiseksi, voit ostaa yksinkertaisia ​​esineitä (rajoittaa tilaa, suodattaa ympäröivää ilmaa ...)
  5. ABSOLUUTIN täytyy olla liikkuva. Auto, bussi, polkupyörä ... Pystyy liikkumaan mahdollisimman nopeasti ja hienovaraisesti tilanteesta tai suoritettavasta tehtävästä riippuen.
 1. Viestintäverkko joka voi tehdä ilman GSM-, 3-, 4- ja 5G-verkkojen tai VOIP: n antenneja: verkko, joka lainaa taajuusalueet HF, VHF tai UHF - viestintäetäisyyksistä riippuen. Tämäntyyppinen verkko vaatii energiaa (mahdollisesti paristoilla ja jotka kulkevat muuntajan läpi), yhden tai useamman antennin - käytetyn taajuuskaistan, verkon kantaman ja tietysti radiolaitteiden (integroituna Ajoneuvot, operatiivisella pohjalla, komentoasemalla, siirrettävät talkie-walkie...). Parhaan tietoliikenneturvallisuuden saavuttamiseksi sinulla on kaksi vaihtoehtoa: joko sinulla on huomattava budjetti (tarkoitan erittäin huomattavaa) ja hankkit häirintämoduulin, joka salataan vaihtoosi, tai kehität sisäisesti salauskoodi - se on työläs, monimutkainen ja… ilmainen! Voit käyttää Vigenèren, Polybean neliötä tai muuta Internetistä helposti löydettävää salausmenetelmää.
 1. Toimintapohja (Survivalistit kutsuvat sitä BADiksi - Kestävä autonominen tukikohta), josta voit levätä, tarjota turvallisuuden tunteen, palauttaa itsesi ... lyhyesti sanottuna kaikki "normaalit" ihmisen toiminnat, joissa on omistettu lapsille, loukkaantuneille jne. tukikohtaasi kuten keskiaikainen linnoitettu linna: erittäin hyvin puolustettu, varustettu runsailla varannoilla, helposti hallittavissa ja tarvittaessa lennon mahdollisuudella, jos tilanne on liian huono. Pohjimmiltaan mikä tahansa toimintapohja on haavoittuva (tähän keskittyvät lapset, vanhukset, suuri osa varastoistasi ja tuotantokapasiteetistasi). Siksi on ensinnäkin ajateltava kehän puolustamista KAIKKIIN TAVOITTEIN. Tälle toimintapaikalle valittu sijainti on välttämätön. Ihannetapauksessa korkeudella, josta on hyvät näkymät ympäröivälle alueelle, helppo vesihuolto (joki, vesipiste ...) ja "luonnolliset puolustuskyvyt" - vuoristoalue, kalliot ... Lyhyesti sanottuna ajattele "linnaa" yhtä paljon kuin itse. vähän.

Ainoa valtion rakenne joka näyttää melkein aina säilyttävän koordinointi- ja keskityskyvyn, se on kansallinen armeija. Tämä näyttää loogiselta, koska se on ainoa rakenne, jolla on pohjimmiltaan keinot ja henkilöstö koulutettu toimimaan siellä, missä "normaalisuus" ei enää ole voimassa. Armeijan johdonmukaisuus ei osoita, että se toimii yhdessä tai toisessa, tai edes että kaikki sen komponentit pyrkivät kohti yhtä ja tunnistettua tavoitetta, mutta että sillä on todellakin resursseja suojella jäseniään, sen käyttöoikeuksia ja jonkinlaista järjestäytymistä.

Kansallinen armeija, joka on joko "välimies" eri ryhmittymien välillä, tai merkittävä toimija hyvin tunnistetussa ryhmässä - esimerkiksi olemassa oleva hallitus - joutuu vaihtamaan "klassiset" toimintatapansa kohti "kapinallisten vastaisia" menetelmiä, joka voi sisältää poliisimenetelmiä ja välttämättä sen prosessien mukauttamisen vihollisen edessä, jota on vaikea tunnistaa (älykkyys on AVAIN vähentämään vihollista, joka kehittyy "kuin kala vedessä" kansalaisyhteiskunnassa - pieni viittaus yhteen suurista vihollisistamme, kenraali Giap). On huomattava, että elementit, jotka olisivat vahingoittuneet (aseilla ja varusteilla), voivat - logistisen ylivoiman vuoksi - päättää liittyä toisen tai toisen ryhmän puoleen, tarttua alueeseen tai yksinkertaisesti asettaa uskon (Mohammedan-elementit esimerkiksi…) tietyllä alueen alueella.

Entisen upseerin Jean-Louis Dufourin pieni artikkeli nimeltä "armeija kaupunkiin päin". Artikkelin lopussa hän keskustelee kaupunkialueelle mukautettujen asejärjestelmien erityisyydestä: robotti - jatko-droneilla.

Tuoreet konfliktit Tšetšeniassa ja Lähi-idässä (Irak, Syyria, Libya) - molemmat liittyvät islamin elpymiseen (ja siihen liittyvät ilmiöt, erityisesti klaani - ei tarvitse palata rahoitukseen ja tukeen, jota tietyissä valtioissa on tarjottu islamilaisille järjestöille tai muille sympaattisille joukkoille) - ovat osoittaneet, että epäsymmetria Keinot eivät takaa voittoa leirille, jolla on suurin voima, lähinnä siksi (tai kiitoksen ansiosta) tiheään asutuilla kaupunkialueilla. Jokainen rakennus, jokainen maanalainen verkko (rautatieverkko, metro, parkkipaikat jne.) Ovat vahvoja. Jokainen avoin pysäköintialue, jokainen katu tai jokainen katu ovat tappavia ampuma-alueita (katso Sniper-kuja Sarajevon piirityksen aikana - Zmaja od Bosne -katu ja Meša Selimović -katu).

Jokainen tilanne - olennaisesti muuttuva - vaatii tietysti omaan keinoosi mukautetun vastauksen (et ole armeija, sinulla ei ole logistiikkaketjua et tekninen tasosi on alhainen - ainakin vihollisuuksien alussa)

Epävirallisesti kaksi muokkaavaa asiakirjaa:

Ranskalainen teoria taistelevat aseistettua kapinaa vastaan ​​maaperässä (jota myöhemmin käyttivät Yhdysvaltain armeija, CIA ja jotkut Etelä-Amerikan tai Afrikan järjestelmät), joka on saatu Indokinan ja Algerian dekolonisaatioristiriitojen kokemuksista. , ehdotti eversti Roger Trinquier kirjansa « nykyaikainen sota "- kirja on saatavilla täältä (luettavissa mutta keskinkertaisen laadun).

Muut ranskalaiset upseerit - suurin osa heistä on kirjoittanut kokemuksensa perusteella Indokiinassa tai Algeriassa (David Galula - vastaan ​​kapinaa ja teoriaa & Marcel Bigeard - tiedustelupäällikön käsikirja)

Tämä teoria, joka on täysin sopeutunut aikaansa, edellyttäisi nykyään sellaisten tekijöiden huomioon ottamista, jotka ovat välttämättömiä toimintojen suorittamiselle XNUMX-luvulla, kuten:

 • Sotilasoperaatioiden laillistaminen (vaikka et sinäkin pidettäisiin sotilaana Geneven yleissopimuksissa tarkoitetulla tavalla), riski on suuri - ajan kuluessa tai oikeudellinen ja institutionaalinen rakenne jatkuu alueella, jossa taistelet, tai konfliktin jälkeen, jos valtioiden ylikansalliset elimet (Yhdistyneet Kansakunnat jne.) päättävät syyttää - kansallisesti ja kansainvälisesti
 • Eettisen mielen kehittyminen ja yksilölle annettu merkitys, tunne, jota viholliset käyttävät jatkuvasti propagandatarkoituksiin tiedotusvälineissä ja yleisessä mielipiteessä (varsinkin jos konflikti liittyy etniseen tai uskonnolliseen yhteisöllistämiseen) )
 • Viestintäkanavat ja tiedonsiirron sujuvuus - sosiaaliset verkostot, mahdollisuus kuvata tai ottaa valokuvia yksinkertaisella puhelimella ja lähettää luodut tiedostot muutamassa sekunnissa, maailmanlaajuisesti

 

ARTIKLAN ENSIMMÄISEN OSAN LOPPU

Jätä vastaus