Kineettinen energia, luodinkestävä, veitsen tai neulan suoja ... kaikki tietävät, mikä luodinkestävä liivi on. Mutta millä fyysisellä periaatteella "kangas" tai jäykkä levy pysäyttää luodin tai veitsen ja mikä on materiaali, joka suojaa sinua tunkeutuvalta keholta? Mikä ergonomia, mikä paino ja mikä hyöty / riski-suhde käyttäjälle? Mikä (optimaalinen) käyttöikä suojamateriaalille? Lyhyesti sanottuna nopea yleiskatsaus, joka auttaa sinua valitsemaan oikean suojan ja ottamaan huomioon siihen liittyvät rajoitukset!
Aloitamme määrittelemällä olennainen (niille, jotka kiusaavat, mene loppu artikkeliin), mikä on kineettinen energia? Pidämme sen yksinkertaisena ja ytimekkäänä

 • Se on liikkuvan ruumiin (tässä tapauksessa luoti, veitsi tai ruisku) energia. Tämä energia riippuu kyseisen kehon massasta ja nopeudesta. Kineettinen energia ilmaistaan ​​jouleina. Luodin tapauksessa - joka on yksinkertaisin ja selkein esimerkki - vapautunut kineettinen energia määrää sen tunkeutumistehon (joukon muiden tekijöiden, kuten luodin kaliiperin, sen muoto, materiaali, räjähdyksen voimakkuus, joka mahdollistaa alkuperäisen voiman tulostamisen - luodin liikkeelle asettamisen, ja tynnyrin pituuden -, joka sallii energian kertymisen suuhun asti ).
 • Pallon (tai muun kohteen) liike-energian laskemiseksi on käytettävä seuraavaa kaavaa:
 • Ec = 0,5 x m x v 2
 • Ec: Kineettinen energia
 • m: massa - ilmaistuna kiloina
 • v: nopeus (neliö) - ilmaistuna metreinä (sekunnissa, minuutissa ...)
  • Joten 9x19 mm: n luotille, jonka paino on 8 grammaa (0,008 Kg) ja joka on projisoitu 350 m / s nopeudella, se antaa:
   • 0,5 × 0,008 (massa kg: na ilmaistuna): 0,004
   • 350 × 350 (pallon neliönopeus m / s): 122500
   • siksi: 0,004 × 122500: 490 joulea
 • Energian kiehtova asia on, että sitä ei voi hukata, vain siirtää. Kun luodin ulos - ja näin ollen kerran ilmassa - luodin energia kulkee kitkasta (laajentamalla ilmaa tarkasti) ja siirtää osan siitä, kunnes vaikutus siihen kohdistuu . Vaikuttaessa jäljellä oleva energia siirretään kokonaisuudessaan (riippuen tietenkin kohteen luonteesta) ja aiheuttaa vahinkoja, jotka kohdistuvat hyvin kudoksiin, luihin, elimiin ...Täällä luodinkestävä materiaali tekee työn!
Yleinen ajatus on siis absorboida (pysäyttää ammuksen kuollut se on houkuttelevaa, mutta ... muistat, että energia ei mene menetystä, vain siirtoa - annan sinun kuvitella minne se menee, jos materiaali suoja pysäytti ammuksen absorboimatta sen energiaa eh ...) energian siirto ammuksesta muulle (mahdollisimman suurelle) pinnalle kuin kehoosi. Monimutkaisemmaksi se on, että veitsen kärjellä tai luodin kartiossa on suhteellisen "pienet" iskupinnat keskittyen ilmiömäiseen energiaan!

kineettinen energian vertailu

Ballistinen teräs, Kevlar, Goldflex, polyeteeni, dyneema, keraaminen… Ennen kuin esität suojamateriaalien mekaanisia ominaisuuksia, pieni luettelo niistä, joita käytetään kaikissa markkinoilla olevissa liiveissä (jätän tarkoituksella pois nanoteknologian materiaalit, biosteelin - kuuluisat hämähäkkiharjakset - tai taiteilija Jalila Essaïdi):

 • kuidut (saatavana joustavina arkkeina):
  • Para-aramidit
   • Twaron (Teijin-yhtiö)
   • Kevlar (Dupont-yritys)
   • Goldflex (Honeywellin yritys)
  • polyeteenit
   • Spectra (Honeywellin yritys)
   • Dyneema (DSM-yritys)

Kaikista sen kuiduista säilytämme Goldflexin (lisääntynyt vastuskapasiteetti, optimaalinen vääntökäyttäytyminen - kalliimpaa valmistaa) ja Dyneema (suurempi paino / lujuus suhde kuin sen kilpailijat ja merkittävä vastustuskyky) kosteus, hankaus ja UV).

Jälleen välitämme valmistusprosessin ja kuitujen muuntamisen eri vaiheet, käytetyt kudokset sekä kunkin materiaalin fysikaaliset ominaisuudet tai niiden muunnelmat (tietoa varten on 6-tyyppisiä Kevlaria, lukematta Dyneeman tyypit, jotka on saatu eri valmistusprotokollan mukaisesti - minulla ei ole tarpeeksi aikaa kirjoittaa kirjaa ... Mutta jos olet kiinnostunut, lähetä meille viesti, lähetämme sinulle asiakirjat).

Löydät yhden näistä kuiduista kaikista markkinoilla olevista joustavista levyistä. Niillä on suunnilleen sama mekaaninen kapasiteetti - absorptiokyky jouleina / m2 - vaihteluilla kosteuden, UV-altistuksen ja hankauksen kestävyydessä. Jotkut ovat tietysti "parempia" kuin toiset, mutta joka tapauksessa on välttämätöntä ottaa huomioon, että vaurioituneen levyn (laukauksen imeytymisen, kemialliselle tekijälle altistumisen, repeytymisen ... korvataan.

ballistinen kuitu dyneema

 • teräkset (saatavana kovina levyinä tai erityisillä aukkoilla ajoneuvon tai rakennuksen suojaamiseksi):
  • Armor tai Armox 500 - valmistajalta riippuen
   • Ilman yksityiskohtaisia ​​rakenteita sisältävää terästä, jota käytetään kovien ballististen levyjen ja luodinkestävien rakenteiden valmistukseen ajoneuvoihin, modulaarisiin rakennuksiin ... Vähentyy vaihtelevassa paksuudessa tarpeen mukaan.
   • 500-merkintä viittaa kovuusindeksiin (Brinell-asteikko)
   • Siirrämme teräkset, joiden indeksi on 550 tai enemmän, niitä ei käytetä henkilökohtaisten suojaelementtien valmistukseen.
 • Keramiikka - tai pikemminkin komposiittimateriaali, mukaan lukien keramiikka (saatavana kovina levyinä tai palloina, vain luodinkestävään käyttöön):
 • Koostuu pääosin ensimmäisestä epoksi- tai lasikuitukerroksesta - levyn suojaus sirpaleilta, naarmuilta, tylkeiltä iskuilta ... - keraamisilta (alumiinioksidista, boorikarbidista ...), sitten kerroksista UHMWPE polyeteeni (erittäin korkea molekyylipainoinen polyeteeni) tai joustava ballistinen kuitu (katso edellä), joka varmistaa energian leviämisen levyn koko pinnalle. Tämä antaa kuuluisalle SAPI (Small Arms Protective Insert) -levylle
 • Kolme keraamista kaavaa, joita käytetään (yleisimmin) ballistisen suojalevyn valmistamiseen:
  • Alumiinioksidi (Al2O3 - yleisesti tunnettu nimellä Alumina)
   • Se on taloudellisin kaava (valmistuskustannuksilla ja käytettävän materiaalimäärän kanssa optimaalisen suojan saavuttamiseksi) ja se, jolla on suurin tiheys - lopputuotteen puhtaudesta riippuen - sen valmistusprosessi puhtauden on oltava 90–99,95% ja huokoisuuden alle 2%
  • Boorikarbidi (B4C)
   • 2 kertaa kovempi kuin alumiinioksidi, mutta myös pienemmän tiheyden omaava, on ihanteellinen materiaali luodin "pysäyttämiseksi" ... paitsi että sen valmistaminen on kallista, "repeytyminen" erittäin hauras - mikä on esimerkiksi rei'ittävän luodin ominaisuus - ja että se vaatii erilaista valmistusprosessia riippuen siitä, haluatko saada optimaalisen suojan yhden tai useamman imeytymiselle. Poikkeuksellisen suorituskyvyn hyödyntämiseksi boorikarbidia käytetään yleensä piikarbidin yhteydessä.
  • Piikarbidi (SiC)
   • Löydämme karkeasti sanottuna samat fysikaaliset kapasiteetit kuin boorikarbidilla, mutta tiheys on kuitenkin suurempi. Alumiinioksidin ja boorikarbidin kaltaisen kovuuden yhdistelmä tiheydellä - valmistusprosessista riippuen - enemmän tai vähemmän korkea, tekee siitä ihanteellisen valinnan (tai pikemminkin) luoteille erittäin suurella nopeudella tai lävistyksiä.
  • On huomattava, että keraaminen komponentti on luonteeltaan "hauras" ja että keraaminen suojalevy kärsii poikkeuksetta merkittävistä vahingoista - tämä edes osittain varmistaa energian ja l pysäyttämällä ammuksen. Keskustelemme "yksittäisten" ja "monien" osumien (levy, joka antaa mahdollisuuden absorboida yhden tai useamman ammuksen energia) välisestä erosta, mutta kuten "keraaminen" -luvun johdannossa todettiin, varmistetaan materiaalin sakeus, jotta se pystyy säilyttämään ballistiset ominaisuutensa ja välttämään sirujen ulkonemisen, edellyttää komposiittimateriaalin (päällystys - epoksi-, polyesterihiilikuituhartsit) ja ballistisen materiaalin ( esimerkiksi polyeteeni- tai aramidikuitupohja - mikä vähentää keraamisen levyn mikrohalkeamia ja optimoi kineettisen energian). Useimmissa keraamisissa levyissä on myös materiaalikerros (fenolivaahto) palonkestävyyden ja lämmöneristysominaisuuksien vuoksi.

Lyhyesti sanottuna, mitä jäykempi keraaminen levy (ja valmistettu yhdessä "huovan" kanssa ja "vahvistettu" ballistisella kuidulla), "kovempi" käytetty keraaminen - kovempi kuin luodin materiaali - sitä parempi. 'Itään!

 • Korkean suorituskyvyn omaava polyeteeni (UHMWPE - erittäin suuren molekyylipainon omaava polyeteeni) laminoituna komposiittimuotona (kuitumallissaan UHMWPE on - erityisesti - ballistiset suojamateriaalit Dyneema ja Spectra joustavien ballististen levyjen muodossa) - jälleen Materiaali napautetaan yksittäisinä levyinä tai leikataan koon mukaan ajoneuvon tai lentokoneen suojaamiseksi. Pidetään yksinkertaisina: tähän mennessä se on kestävin kestomuoviseos (iskuille, liuottimille, hankaukselle) ja se tuskin imee kosteutta. Koostuu monomeeriyksiköiden toistosta (karkeasti makromolekyylin rakenteen toistosta - tuhansia kertoja. Polymerointi), UHMWPE voidaan valmistaa useissa prosesseissa (kyllästämällä termostaattimatriisi , jossa on enemmän tai vähemmän suuri määrä filamentteja tai enemmän tai vähemmän leveä osa, jossa on tietty kehruu ...) ja suojalevyssä voi olla vaihteleva määrä arkkia (DSM Dyneeman valmistama UHMWPE: n "arkki") ® SB71 esimerkiksi), mutta kovan levyn tapauksessa se esitetään aina komposiittimuodossa. Sen erittäin alhainen tiheys ja poikkeuksellinen vastustuskyky tekevät siitä ihanteellisen materiaalin optimaalisen suojauksen / painosuhteen saavuttamiseksi.
 • UHMWPE on useimpien ballististen kilpien ja visiirien koostumuksessa - varsinkin kun se mahdollistaa läpinäkyvyyden ja siten optimaalisen visio käyttäjälle.
 • UHMWPE-levyä ei voida käyttää suojana rei'ittävältä luodilta tai erittäin suurella nopeudella (testisarja on osoittanut tämän), mutta se on erinomainen lisäaine keraamiselle levylle eräänlaisen yksittäisen levyn sallimiseksi "voileivässä" - edellä esitetty keraaminen ja komposiittilevy - joka suojaa useimpia kevyitä kalibreja vastaan ​​(lukuun ottamatta tiettyjä erityisiä ammuksia, .50 BMG, .408 CheyTac, pohjimmiltaan kaikkea, mikä voi toimia myös ajoneuvonvastaisena kaliiperina ).

keraaminen järjestely

Loistava ! Joten miten se toimii käytännössä? Suhteellisen yksinkertainen! onko kyseessä kuitu, teräs vai keraaminen, tärkeä asia on:

 1. Että materiaalin molekyylirakenteella on suurin energian absorptiokyky.
 2. Energian imeytyminen tapahtuu mahdollisimman laajalla pinnalla.
 3. Luodinkestävän liivin tapauksessa suojamateriaaliin kohdistuvan iskun voima mahdollistaa muodonmuutoksen (ja siten vähentää energiakonsentraatiota sallimalla luodin laajenemisen) tai ammuksen.

Ehdotetuille "joustaville" suojamateriaaleille (kevlar, goldflex, spektrit tai dyneema):

Suosioinnin vuoksi hylkään vapaaehtoisesti para-aramidien ja polyeteenin väliset rakenteelliset erot. Kuvittele tenniskentän verkko (tai jalkapallokentän maali). Kun pallo (tai pallo) osuu verkkoon, se deformoituu kartiomaisesti ja verkon muodostavat kielet absorboivat energiaa 360 °: ssa, kunnes se on täysin absorboitunut ja pallo pysähtyy . Luodinkestävän levyn "pehmeä" tekstiilimateriaali toimii täsmälleen samalla tavalla, paitsi että erittäin voimakkaan kartiomaisen tunkeutumisen aiheuttama trauma - ja hyvin pienellä pinnalla - rungon sisätilaan voi olla. aivan yhtä tappava kuin jos ammus todella tunkeutui kehoon. Siksi ero on kuidun silmässä, joka on paljon tiukempi kuin urheiluverkon verkko. Tämä erittäin hieno verkko sallii energian hajautumisen levyn koko pinnalle ja siten ammuksen sille aiheuttaman kartiomaisen muodonmuutoksen vähenemisen (palataan tähän asiaan lukemalla erilaisia ​​virallisia standardointeja).

Tämän energian hajautumisen ja ammuksen täydellisen pysähtymisen sallimiseksi ennen tunkeutumista on välttämätöntä:

 • Tekstiilikerrosten peräkkäisyys, jotka toimivat yksilöllisesti verkossa
 • Jokaisen kerroksen verkko, joka on riittävän hieno energian maksimaalisen hajottamisen varmistamiseksi koko sen pinnalla
 • Se, että vaikutuksesta energiansiirto vaikuttaa itse ammukseen "murskaamalla" sen poistamaan osan tunkeutumisesta luodin kartiomaisen muodon vuoksi - ja siten lisäämällä "saaliin" pintaa. vastuussa pallosta
 • Käytettävällä kuidulla on poikkeukselliset vetolujuusominaisuudet
 • Veitsen tai ruiskun suojalevyjen erityistapaus:
 • Veitsellä (tai poimulla tai ruiskulla) kulkevan iskun nopeuden (nopeuden) ero on paljon pienempi kuin luodin (jopa hyvin pienen kaliipin). Itse asiassa valmistajien (anti-veitsilevyjen ensimmäisen standardoinnin päivämäärä ... 1993) täytyi mukauttaa paalien pysäyttämiseen tavallisesti käytettävien kuitujen mekaaninen lujuus.
 • Käytetyillä kuiduilla on samat kauppanimet - Dyneema tai Kevlar -, mutta valmistusprosessi poikkeaa siitä, että saadaan verkko, joka kykenee absorboimaan ja pysäyttämään terän tai ruiskun etenemisen levyn pinnalla.
 • Tulemme takaisin tähän myöhemmin, mutta englanniksi (damn rosbif) on (1993issa) HOSDB: n kautta (Sisäasiainministeriön tieteellinen instituutti), joka kehittää suojaa teriä tai ruiskuja vastaan ​​(ballistiset ominaisuudet, testausprotokolla, tehokkuustasot jne.)
 • On huomattava, että veitsen reunalevy voidaan kuljettaa yhdessä luodinkestävän levyn kanssa

Ehdotetuille "koville" suojamateriaaleille (keramiikka ja UHMWPE):

Prosessi on hieman erilainen! Kovan levyn tarkoituksena on suojata käyttäjänsa paljon nopeamman ampumatarvikkeen mekaanisilta vaurioilta (mahdollisesti suunnitellulla kineettisen energian lisääntyneelle tunkeutumiselle tai keskittymiselle pienellä alueella). "Vaatimattomamman" kaliiperin (tai pienemmän käynnistysräjähdyksen) luodin käyttäytyminen osuessaan "tekstiililevyyn" ei ehdottomasti ole identtinen nopeamman ja "luotin" tapauksessa. voimakas ". Yhtäältä koska vapautunut kineettinen energia voi antaa ammuksen tunkeutua suojapintaan ongelmitta - ja jatkaa liikerataa käyttäjän kehossa - ja toisaalta koska jopa energian absorboitumisen yhteydessä mekaanisesti asetettu kartiomainen muodonmuutos aiheuttaisi fysiologisia vaurioita, jotka olisivat mahdollisesti yhtä kohtalokkaita kuin jos suojaa ei olisi lainkaan. Siksi on välttämätöntä, että levy kestää:

 • Se koostuu materiaalista, joka on vaikeampi kuin sitä vastapäätä (pallo, joka yrittää tunkeutua)
 • Jotta energia imeytyy (kuten joustaville levyille) mahdollisimman suurella alueella
 • Iskunvaimennus (aina kuten joustavilla levyillä) ammus kaatuu tai hajoaa maksimiin
 • "Multi-hits" -tapaus (levy, joka pystyy absorboimaan useiden ammusten energiaa peräkkäin):
 • Mikään ei ole kovin monimutkaista - katso luku "Keraaminen - tai pikemminkin keraaminen komposiittimateriaali", jossa kuvataan eri kerroksista koostuvan levyn rakenne (suojapinnoite - epoksi, keraaminen, komposiittinen ballistinen materiaali ja mahdollisesti fenolivaahtokerros).
 • Juuri tämä "voileipä" -koostumus tekee mahdolliseksi säilyttää pääasiassa keraamisten ominaisuudet (jotka, kuten edellä on osoitettu, pirstaloituvat ensimmäisestä törmäyksestä). Jopa "pala" keraamisena materiaalina, heti kun "sandwich" muotoilu säilyttää alkuperäisen rakenteensa - lyhyesti sanottuna, keraaminen kappale pysyy puristettuna matriisissaan (ennen ensimmäistä iskua), säilyttää mekaaniset ominaisuudet. Komposiittinen ballistinen materiaali täyttää edelleen tehtävänsä absorboida energiaa.
 • "Voileipä" -koostumuksen lisäksi keraamiselle pinnalle käytettävä rakennetyyppi tulee esiin. Jäljempänä mainittujen testien mukaan on oleellista, että keramiikka ei ole sijoitettu yhteen kappaleeseen, vaan useisiin "laatoihin". Tämä laatoitus pitää koskemattomana ensimmäisten iskujen absorboivien laattojen suojaominaisuudet. Loogista mitä.
 • Horsfallin ja Buckleyn ja Watsonin ym. Tekemän vertailutestin V50 (nopeus 50 - katso alla) perusteella (katso google, jos niiden testit kiinnostavat sinua) ja ehjät levyt ja levyt tulos osoittaa (riippuen luodin nopeudesta isku / 7,62-ammukset / alumiinioksidin SAPI-levyt) suorituskyvyn lasku 3: sta 8%: iin. Tämä sallii silti huomata, että materiaali säilyttää 24 12: n kapasiteetin, joka on korkeampi kuin standardin vaatimukset.
 • Varoitus : vaikka materiaali tekee työn, se ei pysty suojaamaan sinua kymmeniltä iskuilta! Lyhyesti sanottuna, peitä fissa!
 • "Erillisten" levyjen tapaus (levy, joka tarjoaa sen osoittaman suojaustason - testiin valitun standardin mukaan - ilman, että sitä käytetään yhdessä toisen (joustavan) suojalevyn kanssa:
 • Jälleen se on suojalevy (kova), joka on hyötynyt valmistusprosessista tai rakenteesta, joka sallii sen käytön yksin, ilman että sitä käytetään yhdessä joustavan levyn tuen kanssa (perinteisesti liivissä käytetty suojalevy JA kovaa levyä, joka on kulunut sen päällä tätä tarkoitusta varten tarkoitetussa lokerossa) Lyhyesti sanottuna voit käyttää tätä levyä taktisessa "lautanpidikkeessä" - mikä vähentää liivin ja pehmeän levyn + kovan levyn yhdistelmän edustamaa tilavuutta ja painoa sekä käyttäjän liikkumismukavuutta. Tietysti tämä myös vähentää suojapintaa, mutta jos olet enemmän tai vähemmän varma, että kohtaat voimakkaamman kaliiperin laukauksia kuin joustavan levyn "käsittelemät" ... et ehkä kyllästy - ajattele vain vahingoittumisriskiä. sirpaleiden sirpaleet ...
 • "Traumanvastainen" levy:
 • Yksinkertainen: se on ylimääräinen joustava levy (yleensä kuitua, mutta se oli olemassa teräs tai alumiini), joka on pakattu paljon ohuempaan muotoon kuin klassinen joustava luodinkestävä levy (mutta siis samasta materiaalista). Ajatuksena ei ole tarjota "ylimääräistä" suojaa, vaan rajoittaa iskun kartiomainen muodonmuutos (ja siitä johtuva fysiologinen trauma) optimoimalla energian dispersiopinta ja ammuksen murskaus. törmäyksessä.

Mutta minkä tyyppiset levyt pysäyttävät minkä tyyppiset mittarit tai sirut?

Jokainen teollisuusmaa - Ranska, USA, Saksa, Kiina, Venäjä, Englanti ... On määritellyt kerrallaan testiprotokollan, joka määrittelee suojauskyvyt (sirpaleille, ammuksille, räjähdysvaikutuksille) ja veitset) jokaisesta käytetystä materiaalista. Kaikki protokollat ​​tarjoavat (testeistä vaadittavista rajoituksista riippuen) asteikon, jonka avulla voidaan määrittää, mikä tuote on sopivin käsiteltävälle riskille.

No, aloitamme kodista, vai mitä? Se on pienempi se! Ranskan pöytäkirja ja arviointiasteikot:

 • No, on pieni ongelma: AFNOR (Association Française de Normalization) ei tarjoa erityistä protokollaa luodinkestäville materiaaleille, joita käytetään henkilökohtaiseen suojaan tai ajoneuvoissa.
 • Huomaa kuitenkin:
  • Standardit NF A36-800-2 ja NF A50-800-2 (hitsattavat kuumavalssatut teräslevyt panssaroille - osa 2: ampumistestausmenetelmä)
  • Standardi NF P 78-401 (korvattu eurooppalaisella standardilla) NF EN 1063 - Rakennuslasi - Turvalasit - Luodin iskunkestävyyden testi ja luokittelu)
  • Standardi NF EN 1522/1523 (ikkunat, ovet, sulkimet ja kaihtimet - Luodinkestävyys - Resepti ja luokittelu)
  • Lyhyesti sanottuna ...

Amerikkalainen protokolla ja luokitusasteikko:

 • Tiedätte kaikki NIJ: n asettaman standardin. Mutta ricalaiset haluavat tehdä sen isosti! Tämä antaa siis:
 1. NIJ: n (National Institute of Justice - Yhdysvaltain liittovaltion tieteellinen tutkimus- ja standardointielin) määrittelemät standardit:

NIJ-standardi 0101.07 - ballistinen vastus (luonnos)
NIJ-standardi 0101.06 - ballistinen vastus
NIJ-standardi 2005: n väliaikaiset vaatimukset ballistiselle vastustukselle
NIJ-standardi 0101.04 - ballistinen vastus
NIJ-standardi 0101.04 Revision A - ballistinen vastus
NIJ-standardi 0101.03 - ballistinen vastus
NIJ-standardi 0115.00 - Stab-vastus
NIJ 0104.02 Standard - Riot-kypärät ja kasvosuojat
NIJ Standard 010600 - Kypärät
NIJ-standardi 0117.00 - Julkisen turvallisuuden pommi-puku
NIJ Standard 0108.01 - ballistiset suojamateriaalit
FBI-rintapanssari 2008-testiprotokolla
HP: n valkoinen 401-01b-kypärän testausmenettely

 1. Yhdysvaltain armeijan määrittelemät standardit:

MIL-STD-662F, STANDARD MILITARY: V50 BALLISTIC TEST FOR ARMOR

Saksan protokolla ja luokitusasteikko:

 • Olen pahoillani, että mahdotonta löytää asiakirjojen versiota ranskaksi tai englanniksi, joten annan sinulle alkuperäisen version saksaksi - sinun täytyy silti käyttää google translate huh ...
 1. Saksan sertifiointielin (Vereinigung der Prüfstellen für angriffshemmende Materialien und Konstruktionen) määritteli seuraavat standardit:

VPAM KDIW2004 Stand: 18.05.2011
VPAM KDIW 2004 Stand: 12.05.2010
VPAM HVN 2009 Stand: 12.05.2010
VPAM APR 2006 Edition: 2009-05-14
VPAM BSW 2006 Stand: 14.05.2009

Venäjän protokolla ja luokitusasteikko:

 • GOST (niille, jotka ovat kiinnostuneita asiakirjan käännöksestä, lähettävät minulle viestin, tiedämme, miten se tehdään sisäisesti).

GOST R 50744 95

Englanninkielinen protokolla ja arviointiasteikko:

 • Muistutettakoon, että Englannin tieteellinen tutkimuslaitos määritteli ensimmäisen kerran erityisen pöytäkirjan materiaaleille, jotka on valmistettu suojaamaan 2013-veiltä ja ruiskuilta.
 1. Englantilainen sertifiointielin - HOSDB (Home Office Scientific Development Branch) määritteli seuraavat protokollat:

HOSDB: n vartalohansikkastandardit Yhdistyneen kuningaskunnan poliisille (2007)
HOSDB Body Armor -standardit Yhdistyneen kuningaskunnan poliisille (2007) 1 Osa: Yleiset vaatimukset
HOSDB Body Armor -standardit Yhdistyneen kuningaskunnan poliisille (2007) Osa 2: Ballistic Resistance
HOSDB Body Armor -standardit Yhdistyneen kuningaskunnan poliisille (2007) Osa 3: Veitsen ja piikkien kestävyys

Kiinan pöytäkirja ja arviointiasteikko:

 • Toivon, että sinulla on joitakin englanninkielisiä käsitteitä, tämä on ainoa löytämäni versio - lukuun ottamatta kiinalaisia ​​ja mandariineja ...
 1. Standardi määritellään nimellä:

GA 141 2010

Naton arviointiasteikko ja -protokolla (STANAG) - vain ajoneuvoille ja ilma-aluksille:

 • Tämä protokolla ilmaistaan ​​2-tilavuuksina (NATO AEP-55 STANAG 4569 1-lennolla ja 2-lennolla)
 • Se ei ole tarkoitettu henkilökohtaisiin suojaelementteihin, vaan yksinomaan ajoneuvoihin ja ilma-aluksiin
 1. Vakiotaulukko on saatavana täältä:

Nato AEP-55 STANAG 4569

Australian ja Uuden-Seelannin protokolla ja luokitusasteikko:

 • On huomattava, että tässä protokollassa otetaan huomioon vain käsiaseet ja metsästyskaliiperi .12
 1. Standardi määritellään nimellä:

AS / NZS 2343: 1997

TÄSTÄ YHTEENVETO TAPAHTUMISTA AJONEUVOJEN JA ILMA-ALUKSEN SISÄLTÖJÄRJESTELMÄILLE \ t

Pieni neuvonta ennen ostamista (ja sen jälkeen):

 • Ajattele liikkuvuutta ja liikkumismukavuutta - olla vielä vihollisen tulen alla on kuollut
 • Mitään suojaavaa materiaalia ei taata, että ammus ei tunkeudu. Älä luota omaan aineistosi, mutta älä altista itseäsi hyödyttömällä tavalla
 • Kun levy (joustava tai jäykkä) on törmännyt tai merkittävästi hajonnut ... se ei ole enää toiminnassa!
 • Kun arvioit liivin tai levyjen painoa, ota huomioon pussin, ampumatarvikkeiden, aseidenne kuljetus.
 • Osta "traumojen vastaiset" levyt. Kustannukset ovat pienemmät ja joka tapauksessa pienemmät kuin kipu ja siitä johtuva fysiologisten vaurioiden riski, joka johtuu taipuisien levyjen sisäisestä muodonmuutoksesta törmäyksessä
 • Muista, että tehokkailla materiaaleilla on elinikä! Myyjän tai valmistajan antaman takuun lisäksi sinun on harkittava, että materiaali ei ole enää toiminnassa
 • Noudata huolto- ja suojausohjeita (kosteus, UV-altistus, liuottimien altistuminen jne.), Jotka myyjä tai valmistaja on ilmoittanut
 • Harjoittele käsittelemällä aseitasi ja tarvikkeitasi, joita liivi tai lautasenpidin on selässäsi! Se parantaa tuntemuksiasi reflekseinä

Onnea, ja kuten aina, pysy turvassa, siunatkoon!

Jätä vastaus