Näetkö päivä ja yö, ajaa kaikkien valojen ollessa pois päältä tai edes havaitse liikettä näköalueesi ulkopuolella kaikilla sääolosuhteilla? Kyllä, aiomme puhua "yönäköoptiikasta", määritellä miten ja minkä fyysisen periaatteen ansiosta tämä tekniikka voi olla olemassa, tarkastella sen toimintaa - sen evoluutiolla sen luomisesta lähtien ja lopuksi sen mahdollisista erilaisista käyttötarkoituksista (ja niiden rajoista) . Määritelmän mukaan yönäkölasien ostaminen on investointi. Tuotteen (lasien, kiikareiden, kiikareiden jne.) On vastattava mahdollisimman monipuolista käyttöä parhaalla mahdollisella hinnalla ja parhaalla käyttöiällä.

Miksi ihminen ei näe yöllä?

Emme sulkea pois vampyyrejä ja muita ihmissusi, se on erityistapaus. Ihmissilmä koostuu kahdentyyppisistä soluista (verkkokalvon pohjaan vuoraavat fotoreseptorit):

 • Kartiot - erottaa värit

 • Sticks - Voit määrittää kirkkauden

Kun valon taso laskee, reagoivat vain tangot - 1000 kertaa herkempiä kuin käpyjä ja ihmisten 92-100 miljoonaa ihmistä (verrattuna kissaan, jossa niitä on noin 150 miljoonaa ja joka on nyctalope). Tämä selittää, miksi näkösi siirtyy "mustavalkoiseksi" -tilaan. Vastaavasti esineet näyttävät "epäselviltä", koska valoreseptoreiden siirtyminen näköhermoon on sauvojen kanssa vähemmän tehokasta. Pohjimmiltaan oppilas laajentaa ja "aktivoi" sauvat aktivoimaan luonnollisen "yönäkö" kyvyn ja päästämään jäännösvaloa. Mutta rajalla, joka ei salli tehokasta yönäköä.

Solut, jotka käsittelevät valoa silmässäsi:
ihmisen silmän valohoidon solut

Mikä on infrapuna?

Se tapahtuu atomitasolla! Atomi (joka koostuu neutroneista, protoneista ja elektronien "pilvestä" - tämä on se osa, joka kiinnostaa meitä - joka on liikkeessä atomin ytimen ympärillä) on jatkuvassa liikkeessä jopa kehossa. (esine) kiinteä. Kiihtymystasonsa mukaan (siihen kohdistuvan energian mukaan - ja jonka se absorboi, kuten esimerkiksi lämmön) sen elektronit siirtyvät "passiivisesta" tilasta "viritettyyn" tilaan. ja siirtyä pois ytimestä saavuttaaksesi suuremman energian kiertorata. Innostuneet elektronit (jotka saavat kapasiteettiaan suurempaa energiaa) yhdistyvät tietyn ajan kuluttua "luonnolliseen" kiertoradalle ytimen ympäri. Tämä "hyppy" kahden kiertoradan välillä tuottaa sähkömagneettisen häiriön (säteily) ja "vapauttaa" tämän ylimääräisen energian (joka on yhtä suuri kuin absorboitu energia) fotonien (ja sähkömagneettisen aallon) muodossa. aaltopartikkelien kaksinaisuuden periaate). Tämä vapautus, siis fotonien JA-aaltojen muodossa, kvantifioidaan sähkömagneettisen spektrin avulla (yksinkertaisuuden vuoksi ilmaisemme sen metrisessä järjestelmässä).

1 atomi, sen ydin ja elektronit (ytimen ympärillä olevat ympyrät ovat kolme kiertorataa, joita elektronit "käyttävät", riippuen niiden viritystilasta)
1-atomi ja sen elektronit
 • INFRAREDITUVA ULKOPUOLI LISÄÄ 0,7ista 100 μm: iin
 • NÄYTTÄVÄ WAVE RANGE vaihtelee 0,38ista 0,7 μm: iin
 • GAMMA, X, ULTRAVIOLET ja RADIO RAYS ei ole kiinnostunut täältä

Pimeänäkö- ja lämpötietotekniikassa kiinnostaa meitä infrapuna-aaltoalue, joka on jaettu (CIE-järjestelmän mukaan) 4 spektrikaistalle:

 • Lähellä infrapunaa: 7μm: sta 1,6μm: iin
 • Keskimääräinen infrapuna: 1,6 μm: stä 4 μm: iin
 • Terminen infrapuna: 4 μm: stä 15 μm: iin
 • Infrapuna: 15 μm: stä 100 μm: iin

Näiden eri aaltoalueiden ansiosta kauko-ohjaimesi, LED-lamppu, ohjusohjaus, lämpökamerat, laserit ... ja joukko muita sovelluksia toimivat!

 Sähkömagneettinen spektri

sähkömagneettinen spektri

Mikä on jäännösvalo?

Ehdottoman välttämätön auringon, kuun, tähtien ja kaikkien kaupunkialueilla olevien valonlähteiden (julkinen valaistus) toiminnalle (ilman jäännösvaloa - ja siksi ilman fotoneja, ei yönäköä ole mahdollista). , ajoneuvon ajovalot, valaistut kyltit), jotka muodostavat valaisevan halon laajalle alueelle - jäännösvalo on joukko fotoneja, jotka vaeltavat tilassa, jossa olet (valon nopeudella). muualla), päivällä ja yöllä. Palauttamalla kuvan (enemmän tai vähemmän hyvälaatuista riippuen " fotokatodin sisältävän putken tuottaminen).

Nyt kun fyysinen periaate jonka avulla "yönäkö" -teknologia on asennettu, voimme selittää, miten se toimii!

Kuinka yönäköinen kaukoputki toimii?

Kuten yllä nähtiin, perusperiaatteena (passiivisten lasien kohdalla) on vahvistaa jäännösvaloa mahdollisimman paljon, jotta kuvasta saadaan paras määritelmä ja paras mahdollinen kirkkaus. Käsittelen vain nopeasti (ja luvussa "infrapunavalaisin") infrapunan aktiivista hyväksikäyttöä, koska tämä tekniikka on mahdollisesti taktisen käytön vaara.

 1. Linssi (teleskoopin etupuolella) sieppaa jäljelle jäävän valon ja osan lähi-infrapunaspektrin spektristä ja ohjaa ne elektroniputkeen (valokytkin).
 1. Valokytkimen valon (fotonien) läpäiseminen iskee fotokatodiin ja tuottaa siten elektroneja valosähköisellä vaikutuksella.
 1. Elektronit projisoidaan kohti mikrokanavien kiekkoa, jonka elektrodit polarisoivat, MCP: tä (jota pidetään valokerroinlevynä). Rakennettu siten, että se helpottaa törmäystä (jokainen mikrokanava on suunnattu enemmän tai vähemmän tärkeään kulmaan - 5-8 °) ja vähentää "melua". Kun alkuperäiset elektronit menevät mikrokanaviin, ne iskeytyvät seiniinsä ja aiheuttavat muiden elektronien emissiota, joka vahvistusvaiheen avulla puolestaan ​​iski mikrokanavien seinämiin ja luo siten d 'muut elektronit.
 1. Elektronit (jotka ovat nyt useita tuhansia) kulkevat fosforoivan näytön läpi. Kineettisen energian ansiosta elektronit (joilla on alkuperäisten fotonien rakenne - mikä mahdollistaa kuvan palauttamisen) herättää fosforiatomit ... jotka vapauttavat fotoneja. Tämä linssin läpi palaava valo muodostaa lopullisen kuvan - jonka visualisoit "vihreänä" fosforin ominaisuuksien vuoksi. Linssin tulisi sallia tarkennus (ja mahdollisesti suurennus) parhaan mahdollisen laadun saavuttamiseksi.
  1. On huomattava, että visio "vihreänä" johtuu tietyn fosforin valmistajan valinnasta - ihmissilmä on herkempi vihreälle, tämä oli ratkaisu (enemmän tai vähemmän) optimaaliseen kontrastiin hallitut kustannukset.

Yönäköpiirin kaavamainen toiminta (vähintään sukupolvi 2)

kaaviokuva yönäkökentän teleskoopin toiminnasta

Joten miksi yönäkölasissa on useita "ominaisuuksia"?

Kuten minkä tahansa ihmisen keksinnössä, pyrimme jatkuvasti parantamaan teknologian kapasiteettia. Fysiikan, biologian tai kemian kautta käyttäjän ilmoittaman kokemuksen kautta ja yksinkertaisesti kolikonvalmistusominaisuudella, joka parantaa siihen liittyvien teknologioiden myötä.

Yönäkymän tapauksessa parannus on pääsääntöisesti sallittu:

 • Valokatodin parantaminen ja sen herkkyys (2- ja 3-putkiryhmien kautta)

  • S1-, S20-, S25-fotokatodi- ja Gallium-arseniidivalokuvakoodit ovat seuraajia, jotka parantavat herkkyyttä näkyvän ja lähellä olevan infrapuna-alueen spektrialueella.
 • Mikro-kanavan levyn asettaminen paikalleen (sukupolvelta 2)

  • Tämä mahdollistaa huomattavasti suuremman määrän elektroneja (verrattuna 1-generointiin) ja siten parannusta kuvanmuodostuksen vahvistamisessa ja laadussa.
  • 3-generaattoriputkessa siihen kiinnitetään ionisuodatinkalvo (katodin suojaamiseksi ei-toivotulta valolähteeltä). Tämä vähentää syntyvien elektronien määrää ja lisää näkyviä haloja valopisteissä. Päinvastoin, kalvo parantaa merkittävästi putken käyttöikää
  • Kolmannen sukupolven putkessa, joka täyttää OMNI-V - VII -standardit, hienomman ionisuodattimen integrointi - SNR: n ja valoherkkyyden parantaminen - eliniän kustannuksella
 • "AUTOGATED" -toiminto (sukupolvelta 3)

  • Tämä toiminto hallinnoi erittäin nopeasti (millisekunnin luokkaa) putken syöttöä. Heti kun putki altistetaan "aggressiiviselle" valonlähteelle, virtalähde katkaistaan ​​välittömästi, mikä säilyttää putken ja sen käyttöiän.
 • Päätöslauselma (määritelty mitattuna riviparissa / mm)

  • Yhteenvetona - ja hyvin suppeasti - se parantaa yksityiskohdien hienostuneisuutta
 • SNR: n parantaminen (Signal Noise Radio)

  • Se on signaalin jännitteen (putken sähköisen signaalin) ja sen aiheuttaman melun suhde. Pohjimmiltaan kuvassa näkyvä "lumi" (tuikea). Ero 1. sukupolven ja 3. sukupolven osumien välillä on ilmeinen.

Putken erilaiset sukupolvet

Eri sukupolvien putkien kuvantoisto (termi ”sukupolvi 4” on liikaa käytetty ja vastaa standardisoitua sukupolvea 3) Omni-VII)

kuvanmuodostus putkien eri sukupolvista

0-sukupolvi

1929issa unkarilainen fyysikko Kálmán Tihanyi esittää yönäkökulman periaatteen (brittiarmeijan hyväksi). 1935: lta saksalainen yritys (AEG - joka on edelleen olemassa) kehittää yökuvaustekniikkaa Yhdysvaltojen rinnalla. Toisen maailmansodan aikana nämä kaksi maata käyttävät torjumisessa, panssaroiduissa ajoneuvoissa ja pienaseissa yökuvausominaisuuksia. Yhdysvallat kehittää tätä konseptia ja jatkaa operatiivista käyttöä Korean sodan aikana. Käytetty tekniikka on aktiivinen - se muodostaa suuren infrapunasäteen

1-sukupolvi (ja 1 +)

Edelleen yleisimmin käytetty ympäri maailmaa tänään! Se on kehitetty 60-luvulla ja hyödynnetty Vietnamin sodan aikana Yhdysvalloissa, ja se käyttää hyväkseen ensimmäistä "passiivista" putkea valon tehostamisella S20-valokatodilla ( Intensiivisyyden lisääntyminen noin x1000). Kuva on selkeä ja tarjoaa hyvän kontrastin kuvan keskellä, vääristymät reunoissa ja SNR, joka aiheuttaa renderoidussa kuvassa häiriöitä - "lunta". Valmistajien tällä hetkellä tarjoamat 1. sukupolven putket ovat enimmäkseen entisen Neuvostoliiton varastoja - mikä on melko myönteistä. Tämän putken käyttöikä on noin 4000 tuntia (plus tai miinus) aktiivisessa käytössä et se on mahdollista käyttää vain korkealla jäännösvalolla (näkyvä kuu), paitsi kun käytetään IR-taskulamppua yhdessä kaukoputken kanssa.

Niin sanottu "Sukupolvi 1+" -putki on vain 1. sukupolven putki, joka on parannettu tarjoamaan parempaa kuvanlaatua (Armasight Core tai Pulsar Edge) ja optimoitu tarkkuus.

 • Määritelmä: 35-60 pariviivaa / mm
 • Keskimääräinen käyttöikä: noin 4000 tuntia
 • Valokatodi: S20
 • Tehostaminen: noin 1000x - vaatii korkean jäännösvalotason
 • Keskihinta: 150-700 euroa - riippuen laajuuden tyypistä (monokulaarinen, kiikari, kiväärin laajennus, suurennuksella tai ilman jne.)

2-sukupolvi (ja 2 +)

Tämä toinen sukupolvi esittelee MCP: n (mikrokanavalevy) ja S25-valokatodin jopa 20000 45x: n vahvistusvoimakkuuden parantamiseksi, SNR: n merkittävän parannuksen, resoluution (vähintään 1 paria viivaa / mm) ja kirkkauden herkkyys - infrapunapolttimen lisääminen ei enää ole tarpeen, ja jäännösvalon määrän on oltava paljon alhaisempi, jos kuva on parempi kuin XNUMX. sukupolvi. Fosforinäyttö voi käyttää ( valmistajan mukaan) fosfori, joka parantaa vihreän "värin" kontrastia ja tekee siten paremman yksityiskohdan.

Niin kutsuttu "2+" -sukuputki (todella) optimoi tarkkuuden (keskimäärin 60 linjaparia / mm), SNR kasvaa 10-pisteisiin verrattuna 2-sukupolven putkeen ja herkkyys muuttuu 400-800 μA / lm: ksi (500-600 μA / lm: n herkkyys 2-sukupolvelle ja sen S25-fotokatodille). 2 + -generaattoriputki, jossa on laadukkaita komponentteja, on huomattavasti lähempänä 3-sukupolven putkia.

 • Määritelmä: 45-73 pariviivaa / mm
 • Keskimääräinen käyttöikä: noin 10000 tuntia
 • Valokatodi: S25
 • Tehostaminen: noin 20000x - vaatii alhaisen jäännösvalotason
 • Keskihinta: 900-2500 euroa - riippuen laajuuden tyypistä (monokulaarinen, kiikari, kiväärin laajennus, suurennuksella tai ilman jne.)
 • FOM (Figure Of Merite): 810 - 2044 (teoreettinen - todellisuudessa pikemminkin 1800)

Generation 3 (ja 3 standardoitu Omni-VII)

Galliumarsenidistä valmistetun valokatodin integrointi (parantaa herkkyyttä pitkälle infrapuna-alueelle, mutta on "hauraampi" kuin S25-tyyppiset valokatodit) ja päällystetty "toisen sukupolven" MCP suodatuskalvo (joka suojaa katodia ioneilta) - tämä vähentää syntyvien elektronien määrää ja lisää valopisteiden ympärillä näkyvää haloa - mahdollistaa putken käyttöiän pidentymisen (jopa 20000 h) ja a 30: n jäännösvalon vahvistaminen 50000x: iin. Kuvan puhtaus ja yksityiskohtien renderointi ovat noin 3 kertaa parempia kuin toisen sukupolven putket, mutta silmäsi ei ole herkkä tälle optimoinnille (tai pienemmällä tavalla); Toisaalta poikkeuksellinen herkkyys kirkkaudelle antaa sinun käyttää lasit erittäin heikentyneessä jäännösvalossa. “AUTO GATED” -ominaisuus suojaa putkea vahingossa altistumiselta aggressiiviselle ja äkilliselle valaistukselle ja säilyttää samalla kuvan renderöinnin - mikä on välttämätöntä taistelukuljettajalle, joka ilman AUTO GATEDia voisi häikäistä. äkillisillä sytytyksillä, räjähdyksillä, tulipaloilla ...

3 Generation Standard Standardoitu Omni (Taso VII) Generaatioputki parantaa ensisijaisesti MCP: tä ohuempi suodatinkalvo kuin tavanomaisella 3-sukupolven putkella (säilyttäen putken 3i-sukupolven elementit). Tämä muutos - joka tuo putken käyttöiän takaisin noin 15000-tunteihin - lisää huomattavasti kuvan määrittelyä ja renderointia, tarkkuutta ja kontrastia. Yleensä varattu sotilaskäyttöön, vahvistuksella 80ista 120000xiin (teoreettinen - mutta se on silti todella vaikuttava).

On huomattava, että jotkut valmistajat tarjoavat P43-fosforiputkia, jotka tarjoavat "mustavalkoisen" tai jopa "sinertävän" renderoinnin, jotta kuvan kontrastit ja yksityiskohdat näkyvät paremmin.

On huomattava, että riippuen Yhdysvaltojen standardointitasosta omni (tasolta II - VII) MCP: n suodatinkalvo tekee enemmän tai vähemmän selkeän ja yksityiskohtaisen kuvan. Joitakin 3-sukupolven putkia tarjotaan ilman elokuvaa (elokuvamainen). Kuvan muokkaus paranee merkittävästi, mutta putken käyttöikä on ilmeisesti lyhentynyt. 

 • Määritelmä: 57-73 pariviivaa / mm
 • Keskimääräinen käyttöikä: 20000-15000 tuntia
 • Valokatodi: galliumarsenidi
 • Tehostaminen: 30-120000 XNUMXx (hyvin teoreettinen) - vaatii erittäin alhaisen jäljellä olevan valon tason
 • Keskihinta: 2300-6000 euroa - riippuen laajuuden tyypistä (monokulaari, kiikari, kiväärin laajennus, suurennuksella tai ilman jne.) Ja käytetyistä komponenteista
 • FOM (Figure Of Merite): 1400: sta yli 2000: een

Asennettavaksi GUN, täytyy tehdä valinta ikkunan vastustaa ALUKSELLA omiaan putki LASKI LUOKKA MÄÄRÄTOIMIPAIKAN ase - tämä TURVAAMISEKSI letkun käyttöikä ja kuvankäsittelyn. JOS YHTEYTTÄ KOSKEVASSA YHTEYTTÄ.

Digitaalisen yönäkymän erityistapa

Tekniikka, joka on identtinen kamerassasi, digitaalisissa valvontakameroissasi, verkkokamerassasi tai digitaalikamerassasi käytetyn tekniikan kanssa: CCD tai CMOS, joka on muunnettu herkkäksi ei näkyvälle spektrille vaan infrapunaspektrille ja muuntuu digitaaliseksi signaaliksi . Digitaalinen signaali vahvistetaan ja siirretään sitten LCD-näytölle, jossa katsot kuvaa. Fosforinäytön puuttuminen poistaa mustan ja vihreän renderoinnin mustavalkoisen kuvan saamiseksi.

Kuten 1-sukupolven putki, digitaalinen yönäkökentän teleskooppi voi vain vahvistaa jäljelle jäävää valoa ilman PCM: n integrointia. Itse asiassa tarvitset joko huomattavan jäljellä olevan valon (täysikuu ...) tai (kuten esimerkiksi turvallisuuskameran) IR-diodit tai IR-polttimen. On tärkeää huomata, että infrapunasäteily on havaittavissa. On typerää olla sniper ampunut tällaisten virheiden takia.

Vahvistus on identtinen (tai jopa suurempi) kuin sukupolven “1+” putki (eli 1000x), jolla on parempi kuvan renderöinti - erityisesti siten, että tämän reunalla ei ole vääristymiä.

Sen ratkaisevin etu on se, että putkiin liittyvät rajoitukset häviävät selvästi. Voit käyttää kaukoputkea ilman vaaraa silmien eikä laitteen kannalta. On paljon yksinkertaisempaa hyödyntää kaikkia digitaalikameran etuja (kuvien tai videoiden tallentaminen, etäisyysmittarin integrointi, barometri ...).

Tämän tyyppinen tuote sopii erinomaisesti "vapaa-ajan käyttöön" tai alueiden kiinnittämiseen "matalalla" valppaustasolla ja matalassa taistelussa. TÄMÄ VOITTAA YHDISTÄVÄT AMMATTI- JA VARUSTETTUJEN MYYJÄT.

MITÄ MUISTA VALITTAA YÖVISIOLASIT:

 • Yksinkertainen logiikka: tehtyjen investointien on liityttävä tuleviin tehtäviin
 • Jokaisessa putkessa on säilyvyysaika, joten ammattikäyttöön on sisällytettävä laitteen uusimiskynnys
 • Aina kun mahdollista yrittää valita kaukoputkea, joka on monipuolinen (voidaan käyttää käsin, joka on asennettu kypärä ja ase esimerkiksi) - lukuun ottamatta erityisiin käyttötarkoituksiin (ampuja ...)
 • Määritä teleskoopin yleinen laatu FOM: nsa ansiosta (kuva Merite) - katso alla olevaa sanastoa ymmärtääksesi kaavan

SANASTO "YÖNÄKYMÄ"

 • Automaattinen kirkkauden säätö (ABC):

Automaattinen kirkkauden säätö (mahdollistaa MCP: ssä lähetetyn jännitteen moduloinnin jäljellä olevan kirkkauden intensiteetin mukaan).

 • Automaattinen portti (ATG):

Voidaan ohjata syötetyn jännitteen valokatodi (ja vähentää tai leikata sykli), kun ne altistetaan aggressiivinen kirkkaus (yökuvausta, tulipalo, salama, valaistuksen, halogeeni syntyy alueita urban ...). Tämä toiminto säilyttää näkemyksesi yksityiskohdista voimakkaassa valossa ja suojaa fotokatodin (joka voi olla pysyvästi huonontunut ilman tätä toimintoa). Hyödyllisiä, jopa välttämättömiä lentokoneiden ohjaajille - etenkin matalille korkeuksille - erityisjoukkoja ja interventioita kaupunkialueilla.

 • lp / mm (riviparit millimetriä kohti):

Yksikkö, jota käytetään kuvanvahvistimen tarkkuuden mittaamiseen. Yleisesti määritetty Yhdysvaltain ilmavoimien resoluutiovoiman testauskohteesta vuonna 1951. Kohde on erikokoisten kuvioiden sarja, joka koostuu kolmesta vaakasuorasta ja kolmesta pystysuorasta viivalta. Käyttäjän tulisi pystyä erottamaan kaikki vaaka- ja pystysuorat viivat ja niiden väliset tilat.

 • scintillation:

Satunnainen ja loistava vaikutus koko kuva-alueella. Tuike, jota joskus kutsutaan "videohälyksi", on normaali ominaisuus mikrokanavien levykuvanvahvistimissa, ja se on selkeämpi hämärässä.

 • Signaalin ja kohinan suhde (SNR):

Signaalin amplitudin ja kohinan amplitudin suhde. Jos kohina (katso "välkkymisen" määritelmä) on yhtä kirkas ja suuri kuin tehostettu kuva, et näe kuvaa. Signaali-kohinasuhde muuttuu valotason mukaan, koska kohina pysyy vakiona, mutta signaali kasvaa (korkeammat valotasot). Mitä korkeampi SNR, sitä paremmin laite toimii "pimeässä" ympäristössä - vähän jäännösvaloa.

 • μA / lm (Lumenin mikroamperit):

Valokatodin tuottaman sähkövirran (μA) mittaus, kun se altistetaan mitatulle valomäärälle (lumenit).

 • resoluutio:

Kuvanvahvistimen tai yönäköjärjestelmän kyky erottaa ympäristösi yksityiskohdat. Kuvanvahvistinputken resoluutio mitataan viivapareina millimetriä kohti (lp / mm), kun taas järjestelmän resoluutio mitataan sykleinä milliradiota kohti. Kaikissa yönäköjärjestelmissä, joiden suurennus on 1, putken resoluutio pysyy vakiona, kun taas toisen teleskoopin resoluutioon voidaan vaikuttaa muuttamalla okulaarin tarkennusta ja suurennusta sekä lisäämällä suurennussuodattimia tai "rele" -linssit. Usein saman yönäkölaitteen resoluutio on hyvin erilainen, kun sitä mitataan kuvan keskeltä ja kuvan kehältä. Tämä on erityisen tärkeää valokuvia tai videoita varten valituille kameroille, joissa koko kuvan tarkkuus on tärkeä.

 • MCP (Microchannel Plate):

Kuuluisa mikrokanavien “kiekko”, joka moninkertaistaa fotokatodin tuottamat elektronit. MCP löytyy vain Gen 2: n ja Gen 3: n järjestelmistä, MCP: t eliminoivat Gen 0: n ja Gen 1: n järjestelmien vääristymät. MCP: n "reikien" (mikrokanavien) määrä on tärkeä tekijä resoluution määrittämisessä.

 • Kuva ansiosta (FOM):

Jos tästä blogiviestistä on otettava yksi asia, se on tämä! FOM määritetään seuraavasti: resoluutio (linjaparit millimetriä kohti) x signaali kohinaan. Tämän kriteerin perusteella määrität kaukoputkesi putken "laadun".

Kuten aina, pysy turvassa ja siunaa!

Jätä vastaus